Gebied-wijngaard: Askos - Agios Konstantinos hoogte 500-550 m.
bodem: kleiachtige leem op een kalksteenondergrond. helling: 10 – 15%
Oogst: Tweede helft september
Bereiding: Extractie vóór de fermentatie. Alcoholische gisting: 15 - 20 dagen. bij 25–30oC.
Rijping: 12 maanden in Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten (nieuw en tweedehands) en 12 maanden op fles
Smaakprofiel: Boeket met een spel van rijp rood fruit (pruim, zure kers) en plantaardige tonen: tomaat en groene bladeren. Goede structuur, met een afgemeten dichtheid, zijdezachte tannines en een zeer lange afdronk. Met andere woorden: het bezit de variëteit identiteit waar Xinomavro om geliefd is.
Combinaties: Past uitstekend bij de mediterrane keuken, met name bij gegrild en gekookt rood vlees met verse tomatensauzen, traditionele taarten en pittige gele kazen. Geniet ervan: bij 16-18°C.
Verouderingspotentieel: 5 – 8 jaar
Onderscheidingen: JamesSuckling.com - 90 punten. Decanter World Wine Awards 2023 - Zilveren medaille - 91 punten Thessaloniki International Wine and Spirits Competition 2018 - Zilveren medaille
Wilt u sterke drank én delicatessen bestellen? Kies bij uw tweede bestelling voor de verzendmethode ophalen in de winkel. U betaalt dan slechts 1 keer verzendkosten. Wij voegen vervolgens beide bestellingen samen en sturen deze naar u toe.
Sterke drank én delicatessen bestellen? Kies bij uw tweede bestelling de verzendmethode ophalen in de winkel. U betaalt dan slechts 1 keer verzendkosten. Wij sturen beide bestellingen naar u toe.