Griekse likeuren

Likeuren

Al eeuwen maken de Grieken likeuren, ze voegen verschillende ingrediënten toe aan de alcohol om smaken te creëren, dit doen ze door middel van de vruchten die in het land groeien, de kruiden die er te vinden zijn en de hars toe te voegen. Vaak werden de flessen in de zon geplaatst om de smaken aan te zetten. 

13 Producten

Sorteervolgorde

13 Producten

Sorteervolgorde

Kumquat likeur

De kumquat likeur wordt met de gelijknamige vrucht gemaakt; de kumquat. De kumquat likeur wordt gemaakt in Corfu en is een plaatselijke specialiteit: Corfu Koum quat. Het is een zoete likeur en kan zowel puur, als met ijs, gemixt of in een cocktail worden gedronken. Maar naast dat de kumquat likeur gedronken kan worden, kunt u deze ook goed toevoegen aan desserts zoals ijsjes en cakes. Het alcoholpercentage van de kumquat likeur varieert van 24% tot 30% alcohol.

Mastiha

Dit is een andere populaire Griekse likeur gemaakt met een extract van mastiek. Bijna de hele productie van de mastiha likeur komt van het Griekse eiland Chios. De Matischa likeur wordt op smaak gebracht met de hars van de mastiekboom, die tot dezelfde familie behoort als de de mango en pistache bomen. Een van de distilleerderijen in Chios is de Stoupakis-Chios die alle historische goedheid van Chios-mastiek verzamelt in hun ‘Homeric’ Mastiha likeur, ze behouden de tradities van het maken van de Mastiha en zorgen ervoor dat de mastiek goed tot zijn recht komt. Traditioneel is de mastiha likeur een digestief of wordt op feesten als dessertwijn geserveerd. Maar u kunt het thuis ook puur drinken of een cocktail mee maken.  

Griekse likeur

Bij ons vindt u de Griekse likeur die bij u past. Van zoet tot onze Ouzo di Cafi gemaakt van anijs en koffie. Of geniet van de traditionele Raki gecombineerd met lokale honing. Heeft u vragen over onze Griekse likeur of twijfelt u over welke Griekse likeur het beste bij u past? Kom langs in de winkel of neem contact met ons op, wij adviseren u graag over onze likeuren.